Na 6 jaar leegstand was herbestemming de vraag; en zagen wij direct een ‘patiobungalow’ in dit kantoor. Deze voormalige tekenschool in ‘s-Hertogenbosch is in 1967 gebouwd met sheddaken op het Noorden. De royale plattegrond is zo vrij mogelijk gehouden. Leidend voor de indeling van de patiobungalow was ook de monumentale wandschildering van Maria van Heeswijk.

 

Voor deze lastige dakvorm is een laserscanner geijkt inmeetinstrument t.b.v. een pointcloud voor ons tekenprogramma. In goed overleg met stedenbouw ontstond een nieuwbouwwoning in afwijking op het bestemmingsplan, dus conform Bouwbesluit. De voorgevel is terug-verbouwd naar de oorspronkelijk schuin geplaatste pui. De nieuwe patiotuin vormt het hart van het huis.

Samenwerkende partijen

team: Thomas Kemme, Jeroen Thijssen, Anja Beyer, Susanne Kleinjan


ontwerp-oplevering 2016-2018
interieur: Studio Vennix ‘s-Hertogenbosch
3D-laserscan en pointcloud: PelserHartman ‘s-Hertogenbosch
bouwbesluit: PelserHartman Bouwadvies ‘s-Hertogenbosch
hoofdaannemer: ZBO Bouw Veghel