Een van de laatste pakhuizen in de binnenstad van Den Bosch is tot loftwoning herbestemd. Onder oude balken en hijsinstallaties reikt een dwarsgeplaatst zonnig trapmeubel naar het nieuwe dakterras. Daarmee is de woonverdieping van 150m2 leefbaar gecompartimenteerd met behoud van het ruwe karakter. In de voorgevel aan de haven zijn de vensters gerestaureerd. Plaatselijk is de thermische schil binnen zichtbaar gemaakt, met daarin slanke stalen ramen en een bovenlicht met drievoudig glas. De kap is tot passiefhuisniveau geïsoleerd. De verwarmde vloer, in combinatie met ingebouwde convectoren en ventilatie met warmteterugwinning zorgen voor het juiste comfort. Vanaf het zolderterras zorgt een lantaarn voor daglicht.

Samenwerkende partijen

team: Thomas Kemme, Bastien Vievermans, Anja Beyer

 

aannemer: Aannemingsbedrijf H. Simons Hilvarenbeek
constructeur: Bouwbureau Benders Helmond

calculatie: Gubbens Bouwadvies ‘s-Hertogenbosch